Ga naar de inhoud

Arie Perk

Arie Perk (1964) kwam als kind in aanraking met muziek doordat zijn vader in de plaatselijke harmonie diverse instrumenten bespeelde en orgellessen genoot. Arie kreeg op zesjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Lammert de Wilde. Zingen in een kinderkoor (en later jongenskoor) bracht hem in contact met de koormuziek. Vanaf zijn vijftiende jaar begeleidde hij diverse koren op orgel en piano.

Na zijn Atheneumopleiding koos hij voor een muziekvakopleiding aan het Utrechtse conservatorium met koordirectie als hoofdvak en zang en piano als bijvakken. Zijn docenten waren Reinier Wakelkamp en Joop Schets. Na zijn conservatorium periode volgde hij de Kurt Thomascursus en bezocht het Worldsymposium on Choral Music. Om zich te verdiepen in het werken met orkest volgde hij de specialisatie-opleiding vocaal en instrumentaal ensemble. Bij de stichting Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties behaalde hij het “docentschap koristenopleiding” om stemvorming en solfège aan koorzangers te kunnen geven. Een aantal koren staat onder zijn leiding (senioren-, kerk-, vrouwen- en kamerkoor en twee gemengde koren).

Van 2003 tot 2010 was hij muzikaal adviseur van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond om de kwaliteit van de mannenkoorzang in Nederland te verbeteren.

Sinds die tijd jureert hij tijdens concoursen.

Hij zingt bas in het professionele kamerkoor ‘Basiliuscollege’ dat kort geleden werd opgericht.